Cartea mea de bucate - Bereea

Options Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ana
Postat: Thursday, November 14, 2013 8:02 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 11/9/2008
Postari: 30045
Harnicutzo numai bunatati gatesti, felicitariBravoo Bravoo
bereea
Postat: Thursday, November 14, 2013 9:10 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
AnaCheek Kiss
bereea
Postat: Monday, November 25, 2013 9:45 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
Tort Medovnik

De curand am gasit aceasta reteta si m-am gandit ca pare bun (si nu m-am inselat).Se pare ca este o reteta ruseasca sau ceha, este o bomba calorica, dar , cateodata, e ok.Abia dupa ce am facut foile mi-am dat seama ca reteta o cunosteam deja pentru ca foile le faceam (jumatate de cantitate insa) pentru o prajitura care ne place mult.

Ingrediente foi:
-150 g miere
-200 g zahar
-4 oua
-100 g unt
-700 / 750 g faina
-2 linguri smantana
-sare
-1 lingurita bicarbonat

Se topeste untul si cu mierea.Ouale si zaharul se amesteca pe bain marie pana devin caldute si spumoase, apoi s eamesteca cu untul si mierea.Se adauga ouale, bicarbonatul stins in otet, smantana, sarea, faina.Rezulta un aluta un pic lipicios care se lasa la frigider o ora.Pentru foi am intins aluatul cat de subtire am putut( pe o suparfata infarinata), am decupat cu o forma rotunda si le-am copt pe hartie de copt pe spatele unei tavi.Mi-au rezultat 12 foi.



Crema:
-400 g unt
-400 g frisca
-375 g lapte condensat

Se freaca bine untul , se adauga laptele condensat si la urma frisca amestecand usor cu o lingura.

Se unde fiecare foaie in parte :am folosit doar 10 foi pentru ca nu mi-a ajund crema pentru mai mult.Ultima am lasat-o neunsa, am pus o greutate deasupra si am dat la frigider pentru o ora.
Pentru ca nu mi-a ajuns crema am invelit tortul in frisca (500 ml).
O foaie am sfaramit-o , am amestecat-o cu nuci si am presarat deasupra si pe laterale.
Se lasa peste noaptela frigider.



Eileen
Postat: Monday, November 25, 2013 9:49 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Atat am de spus Wow Wow
Ana
Postat: Monday, November 25, 2013 11:36 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 11/9/2008
Postari: 30045
Vai ce betonnnnnnnnnnnnnnn arataHilar Hilar Hilar Hilar
monica irimia
Postat: Monday, November 25, 2013 12:29 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 7/3/2010
Postari: 1943
Pacat ca nu e Romania mai aproape de Italia, ca as trage o fuga. :)) E super mega apetisant tortul. angel Mai e vreo felie in frigider?ras Felicitari pentru talent, bereea! DistanceKiss Bravoo
kmn
Postat: Monday, November 25, 2013 10:46 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/21/2010
Postari: 2506
Locatia: sibiu
stiu gustul...e divin, am fost la ziua unui baietel anul trecut si a avut un tort facut de o prietena rusoaica...
bereea....cred ca e si de munca la el, sa coci atatea foi...arata beton!!!!
bereea
Postat: Tuesday, November 26, 2013 9:12 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
Va multumesc, fetele!Cheek Kiss Sincera sa fiu, nu mi s-a parut multa munca.Aluatul se intinde usor si se coace imediat, in jumatate de ora aveam coapte toate foile.Si ce imi place este ca e genul de prajitura care cu cat sta mai mult cu atat e mai buna.

Monica, mai am inca jumatate de tort, mi-a iesit foarte mare si nu poti manca decat o feliuta asa ca ai timp sa viiCheek Kiss
bereea
Postat: Monday, December 2, 2013 10:07 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
Nepotelul meu, Alessio, a implinit 9 ani.Si pentru ca ii place sa schieze m-am gandit ca o torta surpriza va fi pe placul lui.A fost foarte incantat, i-am citi bucuria in ochi si m-am bucurat foarte mult.A fost apreciat si continutul:mousse de ciocolata alba, crema ganache de ciocolata fondente si nuci prajite si mousse de fragole in care am "ascusn" mici eclere umplute cu ciocolata:














roxinthya
Postat: Monday, December 2, 2013 2:30 PM


Nivel: Senior

Intrat: 11/10/2009
Postari: 7233
Locatia: Bucuresti
Asta nu e tort - e opera de arta! Bravoo Bravoo Bravoo
Nici nu-ti vine sa-l mananci - ci doar sa-l pastrezi sa te uiti ce frumos este!love love
La multi ani nepotelului!angel
bereea
Postat: Tuesday, December 3, 2013 9:13 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
Multumesc, Roxinthyacomputerlove
Eileen
Postat: Tuesday, December 3, 2013 9:36 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Super , asa cum ne-ai obisnuit !Bravoo Bravoo
Are dreptate roxinthya , e opera de arta !
Bereea astazi poate fac fursecurile tale (cookies)...sper sa am timp !
alexandrabogdan
Postat: Tuesday, December 3, 2013 10:55 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 4/17/2008
Postari: 3770
Locatia: arad
bereea wrote:
Nepotelul meu, Alessio, a implinit 9 ani.Si pentru ca ii place sa schieze m-am gandit ca o torta surpriza va fi pe placul lui.A fost foarte incantat, i-am citi bucuria in ochi si m-am bucurat foarte mult.A fost apreciat si continutul:mousse de ciocolata alba, crema ganache de ciocolata fondente si nuci prajite si mousse de fragole in care am "ascusn" mici eclere umplute cu ciocolata:

















ne dai si reteta?
Ana
Postat: Tuesday, December 3, 2013 7:44 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 11/9/2008
Postari: 30045
Superbbb Bereea e putin spus si sigur o bunatate de tort.Bravoo Bravoo Bravoo
Eileen
Postat: Wednesday, December 4, 2013 8:02 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Bereea am facut fursecurile aseara computerlove
Au iesit muuult mai bune decat cele care le faceam eu pana acum ! Si inca nu am pus zahar brun , ca nu aveam , daca puneam si zahar brun ieseau si mai bune . Le-am facut asa motate cum ai spus tu , dar cred ca am exagerat cu motatul ca nu s-au lasat atat de mult si de la praf de copt au si crescut . A doua tura am rectificat cand le-am pus in tava . Si din cantitatea care ne-ai dat-o tu ies foarte multe , eu am facut doar jumatate de reteta computerlove computerlove

thankyou
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed