Cartea mea de bucate - Bereea

Options Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Postat: Thursday, April 4, 2013 9:49 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 5/27/2006
Postari: 14340
Mey...banghead banghead
Anelise
Postat: Thursday, April 4, 2013 12:13 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/4/2008
Postari: 17381
Locatia: Ro
Of, Doamne, ce de bunatati! essen Wow, wow, wow! Love
bereea
Postat: Monday, April 8, 2013 9:42 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22726
Kali, Anelisecomputerlove
bereea
Postat: Wednesday, April 17, 2013 8:23 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22726
M-am jucat cu fiica-mea si cu niste ciocolata si au iesit aceste rolle de cioco alba si neagra:

LilianaD
Postat: Wednesday, April 17, 2013 9:49 AM


Nivel: Senior

Intrat: 2/22/2011
Postari: 5016
Locatia: Germania
Maaaiii....da' voua si din joaca va ies numai bunatati....nu mai zic de cum arata Hilar Hilar ....ca mi-ai facut o pofta....essen essen
Bravoo Bravoo Bravoo
miriam
Postat: Wednesday, April 17, 2013 12:05 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 5/17/2009
Postari: 4987
Locatia: bh
bereea wrote:
M-am jucat cu fiica-mea si cu niste ciocolata si au iesit aceste rolle de cioco alba si neagra:


Sper ca ne spui si cum se joaca cu ciocolata sa ne facem si noi, ca poftim...foarte bine arata!Clap
bereea
Postat: Wednesday, April 17, 2013 2:12 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22726
Liliana, Miriamcomputerlove

Miriam, reteta e foarte simpla: se topesc 100 g ciocolata de lapte cu 40 ml lapte si se pun 5 g de gelatina hidratata.Cand e doar calduta se intinde pe hartie de copt dandu-i o forma dreptunghiulara.Cand e aproape prinsa, adica o poti atinge fara sa te murdaresti repeti operatia cu ciocolata alba gatita in acelasi fel.Se toarna peste ciocolata cu lapte se lasa sa se raceasca foarte bine apoi se ruleaza.
LilianaD
Postat: Wednesday, April 17, 2013 3:48 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/22/2011
Postari: 5016
Locatia: Germania
Multumim de reteta...pare simpla si usoara....dar sa vedem in practica ce iese...stii vorba aia... ¸”teoria ca teoria, da' practica ne omoara”
computerlove

bereea
Postat: Friday, April 19, 2013 8:35 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22726
Iti iese, Liliana, fara doar si poate
bereea
Postat: Saturday, April 20, 2013 8:54 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22726
Seara aceasta am avut musafiri si mi-am zis ca ar fi cazul sa fac o parmiggiana.N-am urmat chiar pasii clasici, in sensul ca am preferat sa fac vinetele pe grilie si nu sa le prajesc in ulei.

Deci, am facut cu o seara inainte un sugo cu carne pentru parmiggiana.Normal nu se pune carne, dar eu am vrut sa-mi hranesc bine musafirii.sic am tocat o ceapa mica, un morcov si niste teleina verde , le-am calit in un pic de ulei.Am adaugat cam 700 g de carne de vita tocata si am amestecat mereu pana cand si-a schimbat culoarea.Am adaugat un pic de vin alb, apoi 1,5 l de suc de rosii si am lasat la fiert , la foc mic, pana cand sucul a scazut la jumatate.Se condimenteaza si se lasa la rece.
Vinetele se taie felii nu foarte subtiri dar nici prea groase, se pun pentru o ora in apa cu sare, apoi se scurg bine si se prajesc in mult ulei.Se pun pe servetele si se lasa sa se scurga de ulei.Dupa cum spuneam eu am preferat sa le fac direct pe grilie.
O tava se unge cu un pic de suc de rosii, se aseaza un strat de vinete, apoi sugo cu carne, parmiggiano si mozzarella:






Se fac 4 astfel de straturi, pe ultimul - cel de deasupra - nu se mai pune mozzarella, ci numai parmiggiano.Fara zgarcenie, da?



Se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute:




Pofta buna:


miriam
Postat: Saturday, April 20, 2013 10:32 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 5/17/2009
Postari: 4987
Locatia: bh
Foarte bine arata si parmiggianaBravoo sa va fie de bine!
Multumim si pt reteta de la ruladacomputerlove

LilianaD
Postat: Sunday, April 21, 2013 5:58 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/22/2011
Postari: 5016
Locatia: Germania
Arata fantastic Big Surprise ma apuca toate poftele cand vad ce gatesti....essen essen
bereea
Postat: Monday, April 22, 2013 2:29 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22726
Miriam, Lilianacomputerlove
bereea
Postat: Thursday, May 2, 2013 8:04 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22726
Ieri am avut invitati la pranz si m-am gandit sa le servesc ceva mai deosebit.M-am oprit la o rulada cu carne tocata si spanac alaturi de cartofi glazurati cu mustar si o prajitura cu capsuni.Am avut un succes nebuncool

Rulada cu carne tocata si spanac



Ingrediente:

-500 g carne tocata de vita
- 2 oua
- 2 linguri pesmet
- 5 linguri branza rasa
- 2 linguri faina
- miezul de la o felie de paine
- 500 g spanac ( eu am avut congelat)
- 1 ceapa
- 1 lingura usturoi pisat
- 2 morcovi
- sare
- piper
- 1 peperoncino mic, mic de tot ras
- ulei de masline

Mai inati am fiert spanacul si l-am pus la stors.Intre timp am tocat o ceapa cat de mic am putut, am calit-o usor in ulei d emasline si am adaugat spanacul scurs bine in maini.L-am condimentat cu sare, piper si un peperoncino mic, mic care i-a dat gustul perfect : picant, dar nuici prea prea ...nici foarte, foarte.Cat a stat pe foc - pana s-a evaporat orice urma de lichid - am amestecat continuu.
Carnea tocata am amestecat-o cu 2 oua, 2 linguri pesmet, 2 linguri faina, branza rasa si painea muiata in lapte.Condimente: sare, piper, nucsoara
Am uns o bucata de hartie de copt cu ulei, am intins carnea ajutandu-ma de succitorul uns tot cu ulei.I-am dat o forma dreptunghiulara.Peste am intins spanacul si - inainte de a rula, chiar in margine am asezat 3 morcovi fierti.Am rulat strans , am invelit rulada in hartia d ecopt si am bagat-o in cuptorul preaincins la 160 grade pentru 15 - 20 minute, apoi am desfacut-o din hartie (fara sa o scot de tot) si am copt-o inca vreo 20 de minute la 180 grade.(am gustat carnea si am scos-o cand era facuta)


Prajitura deliciosa cu capsuni

O prajitura delicoasa cu adevarat, am ramas incantata de gustul si parfumul ei deosebit.Am folosit capsuni de buna calitate, dulci si parfumati.E racoroasa si perfectapentru o zi calduroasa.



Blat:

-4 oua
-125 g zahar
-120 g faina
- praf de copt stins in otet
-4 linguri de ulei

Crema:

-800 g capsuni
-500 g iaurt de capsuni
-150 g zahar
-50 g zahar pudra
-zahar vanilat
-500 ml frisca lichida
-30 g gelatina
-200 ml apa rece

Decor:

-15-18 capsuni(mai mici)

Mai intai am facut blatul: se mixeaza albusurile cu un pic de sare, se adauga zaharul si se bat pana stau tepene.Se adauga galòbenusurile amestecate cu ulei, apoi - in ploie si amestecand in forma de cruce - faina si praful d ecopt stins in otet.Se coace pana trece proba scobitorii.
Dupa c escot baltul din tava si este doar caldut, am observat ca s ementine mai bine si nu se stringe daca il acoperim cu un prosop ud si bine stors.

Capsunii i-am taiat bucatele mici si i-am pus pe foc cu o parte din zahar, amestecandu-i pana au lasat zeama si au ajuns aproape la punctul de fierbere.Cand sunt gata se fruleaza .
Gelatina se lasa la hidratat si se adauga in pasta de capsuni putin cate putin amestecand mereu ca se se dizolve.Se lasa la racit.
Cand compozitia de capsuni e rece se bate frisca cu zaharul ramas , se adauga iautul de capsuni, apoi se toarna cate un pic pureul de capsuni amestecand mereu.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 25/35 cm cu folie alimentara (eu umezesc un pic tava inainte), se toarna crema si se da la frgider.Dupa o ora-doua cand crema capata consistenta s epune deasupara blatul, se inveleste si se lasa peste noapte(sau cel putin 8 ore).
Cand este gata se rastoarna pe o tava, se potiuneaza si se orneaza cu capsuni mici muiate in ciocolata.

Anelise
Postat: Thursday, May 2, 2013 8:28 AM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/4/2008
Postari: 17381
Locatia: Ro
Ca de obicei, nu mai pot de pofta! essen Felicitari inca o data, Bereea, si multumim pentru retete! floare2
Rulada tare as mai incerca-o si eu - ma refer la cea de cioco! sic Si prajituricaaaaa! Love
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed