Cartea mea de bucate - Bereea

Options Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Postat: Monday, October 18, 2010 8:42 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Multumesc, Danabpupici
In general, fac 5-6 feluri de pizza, dar niciodata nu reusim sa le mancam pe toate.
delfinasa
Postat: Tuesday, October 19, 2010 5:25 PM

Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6852
Locatia: pe-aici
Bereea, ce pizze aratoase faci love711:...daca faci prea multe, arunca si pe la noi, nu refuzam asa bunatati flower.

De ce nu iei comenzile de tort? Nu ai timp? Cine ti le-a facut, stie ca nu esti profesionista, dar inseamna ca te apreciaza mult si ar fi foarte multumiti sa comande torturile la tine, chiar daca nu arata ca cele din cofetarii. Si asa capeti si tu experienta, iti mai achizitionezi echipament de cofetarit...sa fii bucuroasa ca te solicita si platesc, ca nu se asteapta sa le faci gratis...
Lilly of the valley
Postat: Tuesday, October 19, 2010 5:41 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
Cine m-a pus sa arun ochii aici!plans A trecut si de 6 seara banghead


Felicitari Brandusa!bravo Ar trebui sa-ti faci un bussines ca arata demential torturilefirstprize
bulinutza
Postat: Wednesday, October 20, 2010 8:43 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 10/14/2007
Postari: 3780
Locatia: intre prietene dragi...
Bereea am vrut sa-ti spun ca am facut si eu 2 pizza aseara dupa reteta ta de blat si mi-au iesit bestialeeeee!!!essen essen essen

Una am facut-o din faina obisnuita, cealalata din faina integrala amestecata cu tarate. Ambele au iesit extraordinare. In sfarsiiiiiit am descoperit si eu un blat de pizza care imi iese...yes yes yes yes


Multumeeeeeeeesc!!!iloveyou iloveyou iloveyou
bereea
Postat: Wednesday, October 20, 2010 8:42 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Cu multa placere, Bulinutzacomputerlove computerlove Sa va fie de bine pizza
bereea
Postat: Wednesday, October 20, 2010 9:38 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
delfinasa wrote:
Bereea, ce pizze aratoase faci love711:...daca faci prea multe, arunca si pe la noi, nu refuzam asa bunatati flower.

De ce nu iei comenzile de tort? Nu ai timp? Cine ti le-a facut, stie ca nu esti profesionista, dar inseamna ca te apreciaza mult si ar fi foarte multumiti sa comande torturile la tine, chiar daca nu arata ca cele din cofetarii. Si asa capeti si tu experienta, iti mai achizitionezi echipament de cofetarit...sa fii bucuroasa ca te solicita si platesc, ca nu se asteapta sa le faci gratis...


multumesc, Delfineasapupici

Inca nu sunt decisa daca sa iau aceste comenzi sau nu.Ma tem sa gresesc ceva , sa nu dezamagesc pe cineva.Si ...nici n-as putea sa fac asa un tort pe doi bani.Ar costa ceva mai mult decat in cofetarie.cineva mi-a cerut sa-i fac un tort balerina exact ca acela pe care i l-am facut Alessandrei de ziua ai.Tortul are aproape 4 kg si eu i-am cerut 60 de euro (mult prea putin tinand cont ca in cofetarie costa 18 euro kg) si a ramas cam dezamagita de pret.I s-a parut mult.Dar nici eu nu pot lucra cateva ore bune pe gratis.
bereea
Postat: Wednesday, October 20, 2010 9:38 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Lilly of the valley wrote:
Cine m-a pus sa arun ochii aici!plans A trecut si de 6 seara banghead


Felicitari Brandusa!bravo Ar trebui sa-ti faci un bussines ca arata demential torturilefirstprize


multumesc, Lacramioarapupici
bereea
Postat: Wednesday, October 20, 2010 9:47 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Sambata mi s-a facut dor de ceva dulce si cum n-am avut timp sa fac un tort m-am gandit ca o prajitura cremsnit ar fi perfect.

Cremsnit




Aluatul I

-150-200g faina
-1 ou si 1 galbenus
-2 linguri smantana
-1 praf de sare

se face o coca din aceste ingredinete.

Aluatul II

-200 g faina
-2oo g unt

se face un aluat respectand strict cantitatile.
Se intinde primul aluat , apoi s eintinde al doilea aluat peste primul.Al doilea se intinde cu mana pentru a nu mai fi nevoiti sa adaugam faina.Se impatureste, apoi se intinde , iar se impatureste si iar se intinde...se face as ade 3 ori.
se fac doua foi care se coc pe fundul tavii pe care se pune hartie de cuptor ca sa nu se prinda.Eu am incercat sa le decupez cam la aceeasi dimensiune.



Foile se umplu cu crema de vanilie: se bat 6 oua cu zahar dupa gust, zeama si coaja de lamaie, esenta si cam 2 linguri pline de faina (data viitoare incerc cu amidon).Se pune pe foc 750 ml lapte si cand ajunge in punctul de fierbere se adauga ouale, amestecandu-se continua pana se ingroasa.Cand e gata se adauga 80 g de unt.
delfinasa
Postat: Wednesday, October 20, 2010 11:12 PM

Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6852
Locatia: pe-aici
Asa, darama-ma...n-am mai pus gura pe cremsnit de ani de zileessen. Ma autoinvit la o bucata ca inghit in sec pe aici floare2.
bereea
Postat: Wednesday, October 20, 2010 11:22 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Te primesc cu mult drag nu numai la o bucata , ci la mai multepupici Nici eu nu am mancat de mult, dar ma luase un dor...Si cum e destul de simplu de facut ...fugi la bucatarie.
Cineva ma compatimea candva ca nu pot face cremsnit ca n-am de unde cumpara foi in strainatate.Pai la ce sa le cumpar cand se fac atat de usor?Trebuie manevrate cu grija pentru a se rup usor (eu am rupt-o pe cea de dedesubt dar nu se vede asa ca nu spun la nimeniras ), dar in rest ies foarte bine
Ely
Postat: Wednesday, October 20, 2010 11:34 PM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2006
Postari: 5605
Bereea arata super si cred ca tare gustos a iesitlove love .
Eu am vazut foi la magazinul romanesc de aici.
bereea
Postat: Thursday, October 21, 2010 8:15 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
multumesc, Elypupici Eu prefer sa fac foile in casa, asa stiu exact ce am pus.
delfinasa
Postat: Thursday, October 21, 2010 5:44 PM

Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6852
Locatia: pe-aici
Bereea, inspirata de tine cu ceva dulce, ieri am bucatarit o banana bread ca n-am avut timp de cremsnit, da' o sa fac si d-alaras.
Ca si tine, de cand am aterizat pe alte meleaguri unde nu se gasesc multe sau sunt foarte scumpe, am inceput sa fac in casa tot ce mi-a trebuit. Stau pe net, caut retete la orice si fac. Unele ies, altele nu, da' macar stiu ca sunt proaspete si nu le pun nenorociri de conservanti cancerigeni in ele.

Cu cei care vor sa comande torturi la tine, te vei intelege la pret pana la urma. Si ei vor ceva mai bun, mai deosebit si un pic mai ieftin decat in cofetarii, si tu vrei sa te perfectionezi si de ce nu, sa iti faci o retea de clienti, poate iti vei deschide o afacere in timp. Chiar daca acum nu faci bani cat ai vrea, referintele lor facute altora iti pot aduce multi bani...Asa ca eu m-as mai gandi sa scad din pret un pic...pui pe hartie cat te-ar costa ingredientele, platoul, funda, cutia eventual in care sa-l ambalezi daca doresc asa, iar manopera vezi tu cum o ajustezi sa fiti toti multumiti. Un castig mai mic acum iti poate asigura un castig imens in timp sic. Iti doresc mult succes! Eu te sustin sa preiei comenzile majoreta majoreta majoreta!
bereea
Postat: Thursday, October 21, 2010 9:20 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Delfineasa, multumesc de sfaturi.Un tort mai maricel ma costa destul d emult, castigul meu n-ar fi mare lucru, dar nici chiar gratis nu pot lucra.In fine, o sa vad.Pe de o parte as vrea sa fac torturi, pe de alta ma gandesc cand voi gasi timp sa le fac.
Ana
Postat: Thursday, October 21, 2010 9:46 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 11/9/2008
Postari: 30045
Brenda ce bine arata cremsnitullove ,am sa-kl incerc si eu intr-o zi,dar am sa incerc si aluatul tau de pizza.hearts
felicitari pentru ce bucataresti!firstprize
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed