Cartea mea de bucate - Bereea

Options Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Postat: Monday, August 30, 2010 9:03 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
TORT CU TREI FELURI DE CIOCOLATA




Ingrediente:
Blatul de ciocolata
60 g de migdale pudra
100 g zahar pudra (60+40)
20 g cacao
4 albusuri
un varf de sare
Mod de preparare:
Preincalzitzi cuptorul la 200 de grade C
Amestecatzi bine migdalele 60 g zahar pudra si cacao.
Batetzi albusurile spuma cu varful de sare si adaugatzi zaharul pudra putzin cate putzin -40 gr.
Turnatzi compozitzia ,cam 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasatzi-o la cuptor 15 minute .Imediat ce atzi scoa blatul din cuptor rasturnatzi si scoatzeti hartia..Lasatzi-l la racit.

Ingrediente:
Mousse de ciocolata alba
125 ml de smantana lichida dulce --eu am inlocuit cu frisca
250g ciocolata alba
2g gelatina -1 foaie
300 ml frisca neindulcita .

Mod de preparare:
Am pus la inmuiat in apa rece gelatina -o foaie
am pregatit frisca
am pus pe foc frisca si am dat in clocot
am adaugat ciocolata alba rasa si am amestecat sa se topeasca
Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde la 40 de grade 50 secunde si am turnat-o peste ciocolata alba.
lasatzi crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugatzi frisca

Ingrediente:
Mousse de ciocolata cu lapte

125 ml frisca lichida
160 gr, ciocolata cu lapte
1 foaie gelatina
100 grame frisca batuta
Mod de preparare:
se prepara ca mousse-ul de ciocolata alba

Ingrediente:
Mousse de ciocolata amaruie

125 ml de frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
110 ml frisca batuta
1 foaie de gelatina
Mod de preparare:
Se prepara la fel ca mai sus
.
Anelise
Postat: Monday, August 30, 2010 9:15 AM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/4/2008
Postari: 17381
Locatia: Ro
Bereea, ma bucur ca ai facut acest topic! newclap Il asteptam! Ma numar si eu printre fanii tai! coeur Iar tortul cu 3 straturi de ciocolata e cel mai bun pe care l-am mancat vreodata! firstprize Mult de munca, dar merita! thumright pupici
bereea
Postat: Monday, August 30, 2010 9:20 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Liz computerlove
mirela74chris
Postat: Monday, August 30, 2010 9:28 AM

Nivel: Maestru

Intrat: 10/17/2009
Postari: 8595
Locatia: Constanta
Te admir pentru tot ce faci!Si mie imi place sa bucataresc si mai ales sa fac torturi si prajituri.O sa incerc neaparat tortul cu 3 feluri de cioco.pupici
cute_babies_of_mine
Postat: Monday, August 30, 2010 9:30 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 4/4/2006
Postari: 8978
Locatia: Piatra Neamt, Romania
Si eu aici printre fani! Cat despre esecuri, se intampla fiecareia! Dar sunt convinsa ca reusitele compenseaza inmiit!pupici pupici
bereea
Postat: Monday, August 30, 2010 9:44 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Mirela, multumescpupici .Sigur n-ai sa regreti daca incerci tortul cu 3 feluri de cioco

Cute, pupici pupici
bereea
Postat: Monday, August 30, 2010 2:40 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Tort Printesa




Tortul acesta este foarte micut, l-am facut doar pentru ca ale isi dorea si o printesa pe langa castel de ziua ei.
In primul rand trebuie folosita o forma , un castronel sau ceva care sa aiba forma de fusta.Se imbraca in celofan si s easeaza blatul pe margini.eu am facut un blat subtirel din care am taiat pana am obtinut forma fustei.L-am umplut cu crema pentru diplomat si l-am lasat la rece pana a doua zi.Cand e inghegat se rastoarna, se scobeste o gaura in mijloc pentru apune papusa invelita cu celofan (pentru a nu se murdari), se unge totul cu unt frecat cu zahar pudra si se orneaza folosind pasta de zahar.

Data viitoare cand fac voi face fotografii pas cu pas.
miriam
Postat: Monday, August 30, 2010 2:55 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 5/17/2009
Postari: 4987
Locatia: bh
si eu o sa intru pe aici, ca este tare dulce topicul asta !
Bereea ce bine ca ai deschis acest topic, felicitari si multumim!pupici
bereea
Postat: Monday, August 30, 2010 3:00 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Miriam, computerlove Daca pot sa ajut cu ceva este cea mai mare multumire a mea.
Andreea&Ariana
Postat: Monday, August 30, 2010 3:17 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 3/23/2007
Postari: 3801
Locatia: langa comorile mele
Bereea,ce mult ma bucur ca ai deschis un topic cu retetele facute de tine yes .....tortul cu trei straturi de ciocolata e preferatul meu ras ,dar sunt sigura ca vor mai fi multe retete pe carele voi incerca!
Sper din tot sufletul sa tii topicul cat mai activ....multumim frumos pupici pupici !
bereea
Postat: Monday, August 30, 2010 3:35 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
computerlove
geanyna32
Postat: Monday, August 30, 2010 4:00 PM


Nivel: Ambasador

Intrat: 2/16/2010
Postari: 534
Locatia: giurgiu
Felicitari bereea pentru torturile minunate !!!
Voi incerca si eu sigur retetele tale imi place foarte mult sa fac dulciuri si torturi aspectoase.
Minunata aceasta pasta de zahar...!!1newclap
bereea
Postat: Monday, August 30, 2010 4:06 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
Geanina, spor la tortolaitpupici
bereea
Postat: Monday, August 30, 2010 4:15 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22725
TORT ZEBRA




Ingrediente:
Blat
3 oua, 75 gr zahar,
1 plic praf de budinca de ciocolata,
1 lingurita praf de copt,
un plic zahar vanilat,
90 gr faina

Crema
10 foi de gelatina,
4 galbenusuri,
200 gr zahar,
250 ml lapte,
750 brinza de vaca dulce ,
sucul de la o lamaie,
500 ml frisca,
2 linguri cacao

Mod de preparare:
Pentru blat, se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 3 linguri apa fierbinte, se adauga zaharul tos si zaharul vanilat, se inglobeaza faina amestecata cu praful de budinca, urmata de albusurile batute spuma.
Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt doar pe fund. Se coace cca. 25 de min. , se lasa sa se raceasca in forma.
Se amesteca galbenusurile cu zahar si lapte si se fierb, se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta. Se imparte in doua crema si in jumatate se inglobeaza cacao.
Blatul se aseaza pe un platou, cu un inel pentru torturi imprejur. In mijloc se aseaza un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema de ciocolata si tot asa, pana se termina crema apoi cu o lingura usor se invirte continutul pentru a crea dungi neuniforme. Tortul se da la rece.
miriam
Postat: Monday, August 30, 2010 4:35 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 5/17/2009
Postari: 4987
Locatia: bh
bereea wrote:
Miriam, computerlove Daca pot sa ajut cu ceva este cea mai mare multumire a mea.

multumescpupici computerlove
acum ca am gasit si aici gelatina foi, o sa pot incerca mai multe retete de ale taleyes
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed