Analize de sange la 1 an

Options Analize de sange la 1 an
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Postat: Saturday, March 10, 2007 9:31 AM

Nivel: ALBA CA ZAPADA

Intrat: 2/12/2006
Postari: 17672
Locatia: Bucuresti
Dupa ce a implinit 1 anisor, se recomanda efectuarea unor analize de sange de rutina pentru a vedea cam cum sta micutul.

Eu am reusit sa ii fac analizele de sange lui Andrei la 1 an, 3 luni si 2 saptamani.

I-am facut:
  • Hemoleucograma
  • Uree serica
  • Acid uric seric
  • Creatinina serica
  • Aspartataminotransferaza (GOT/AST]
  • Alaninaminotransferaza (GPT/ALT)
  • Calciu seric total
  • Calciu ionic
  • Sideremie (fier)

    Rezultatele, hmmm, nu prea bune din pacate.

    La hemoleucograma nu i-au iesit OK urmatoarele:
  • RBC - Nr eritrocite - Val normale 3.8 - 4.8; Andrei are 5.18
  • Granulocite (%) - Val normale 20 - 75; Andrei are 16
  • Granulocite - Valori normale 1.5 - 8.5; Andrei are 1.18
  • Limfocite (%) - Valori normale 20 - 75; Andrei are 75.4

    La Aspartataminotransferaza (GOT/AST] - Valori normale - sub 38; Andrei are 45.22

    Iar la sideremie, adica fier, aici e cel mai rau:
    Valori normale: 10.6 - 28.3 ; Andrei are: 7.4



    Ufff, sunt disperata ! Abia astept sa dau de pediatra si sa o intreb sa vad cat e de rau uff

    Voi ati facut analize puiutilor la 1 an?
    Cum v-au iesit?

    Stie cineva sa imi spuna cam ce inseamna chestiile astea?


    In plus, concluzia laboratorului in urma hemoleucogramei a fost ca Andrei are o usoara NEUTROPENIE.

    Am deschis topic separat cu asta la forumul de SANATATE. Daca stiti mai multe detalii, spuneti-mi si mie, acolo.pupici uff
  • kali
    Postat: Saturday, March 10, 2007 9:57 AM


    Nivel: MEMBRU FONDATOR

    Intrat: 5/27/2006
    Postari: 14306
    Imi pare rau si sper ca pediatra iti va da vesti bune.
    Din pacate nu stiu sa interpretez rezultatele decat la fier- dar asta stii si tu...
    Alexiei i-am facut pana acum de 3 ori analizele (la 8, 11 si 14 luni) si, inafara de o mica anemie la 8 luni, restul au iesit bine.
    Tin pumnii si te astept cu vesti bune.
    Miri
    Postat: Saturday, March 10, 2007 11:52 AM


    Nivel: SAFIR

    Intrat: 2/26/2006
    Postari: 16505
    Locatia: pe o margine de lume...
    Adriana, eu nu i-am facut Sarei niciun fel de analize de sange, asa ca....stau linistita!ras
    Ceea ce vreau sa-ti spun e faptul ca analizele sangvine reprezinta niste valori la un moment dat!Nu uita ca Andrei a avut o lunga perioada de boala in care a luat tot felul de medicamente, inclusiv antibiotice, iar daca ma uit la marea majoritatea a valorilor obtinute, se situeaza la limita normalitatii sau un pic peste/sub normal!
    Nu intra in panica si asteapta sa vezi ce spune si medicul ediatru!
    Va pupam si va asteptam cu vesti!pupici pupici pupici
    Roxanel
    Postat: Sunday, March 11, 2007 8:09 AM


    Nivel: Avansat

    Intrat: 3/13/2006
    Postari: 2691
    Locatia: Cararea Dragostei nr. 3
    Adriana valorile de referinta sunt cele pentru copii sau pentru adulti? Indicii pot varia mult de la copil la adult. E ca si la pulsul cardiac. Copiii au un puls mult mai ridicat decat adultii.
    AdrianaC
    Postat: Sunday, March 11, 2007 9:49 AM

    Nivel: ALBA CA ZAPADA

    Intrat: 2/12/2006
    Postari: 17672
    Locatia: Bucuresti
    Valorile normale apar implicit pe rezultate, in functie de varsta pacientului, deci sunt valorile normale pentru Andrei.uff
    monique
    Postat: Sunday, March 11, 2007 10:08 AM


    Nivel: Avansat

    Intrat: 2/15/2006
    Postari: 3579
    Offf, mai, Adriana... Nu stiu ce sa zic, vorba lui Miri, poate e ceva de moment... Si mie mi-a recomandat o dr sa-i fac analizele, inca nu m-am dus, in schimb i-am facut ecografie la inima (ok), la rinichi (unul e mai mare decat celalalt cu 10mm, ceea ce nu e prea bine, dar cica functioneaza normal), si la ficat (care e un pic marit). Ce ma mira e ca nu are de ce sa fie marit, pt ca mananca doar mancare atent pregatita pt varsta ei... Astfel incat nu i-am dat tratamentul recomandat, mai astept vreo luna si repet ecografia la alt dr. Daca rezultatul e acelasi, abia atunci iau masuri...
    Multa sanatate!!! I-ai facut si lui Alice analize de genul asta?
    Roxanel
    Postat: Sunday, March 11, 2007 12:32 PM


    Nivel: Avansat

    Intrat: 3/13/2006
    Postari: 2691
    Locatia: Cararea Dragostei nr. 3
    Adriana, uite aici o lista cu valorile. Daca ma uit la Eritrocite in lista de mai jos, nu prea corespunde cu zic ei.


    BLOOD TEST REFERENCE RANGE CHART


    17 Hydroxyprogesterone (Men) 0.06-3.0 mg/L
    17 Hydroxyprogesterone (Women) Follicular phase 0.2-1.0 mg/L
    25-hydroxyvitamin D (25(OH)D) 8-80 ng/mL
    Acetoacetate <3 mg/dL
    Acidity (pH) 7.35 - 7.45
    Alcohol 0 mg/dL (more than 0.1 mg/dL normally indicates intoxication) (ethanol)
    Ammonia 15 - 50 µg of nitrogen/dL
    Amylase 53 - 123 units/L
    Ascorbic Acid 0.4 - 1.5 mg/dL
    Bicarbonate 18 - 23 mEq/L (carbon dioxide content)
    Bilirubin Direct: up to 0.4 mg/dL
    Total: up to 1.0 mg/dL
    Blood Volume 8.5 - 9.1% of total body weight
    Calcium 8.5 - 10.5 mg/dL (normally slightly higher in children)
    Carbon Dioxide Pressure 35 - 45 mm Hg
    Carbon Monoxide Less than 5% of total hemoglobin
    CD4 Cell Count 500 - 1500 cells/µL
    Ceruloplasmin 15 - 60 mg/dL
    Chloride 98 - 106 mEq/L
    Complete Blood Cell Count (CBC) Tests include: hemoglobin, hematocrit, mean corpuscular hemoglobin, mean corpuscular hemoglobin concentration, mean corpuscular volume, platelet count, white Blood cell count
    Please click each to view an individual test value.
    Copper Total: 70 - 150 µg/dL
    Creatine Kinase (CK or CPK) Male: 38 - 174 units/L
    Female: 96 - 140 units/L
    Creatine Kinase Isoenzymes 5% MB or less
    Creatinine 0.6 - 1.2 mg/dL
    Electrolytes Test includes: calcium, chloride, magnesium, potassium, sodium
    Please click each to view an individual test value.
    Erythrocyte Sedimentation Rate (ESR or Sed-Rate) Male: 1 - 13 mm/hr
    Female: 1 - 20 mm/hr
    Glucose Tested after fasting: 70 - 110 mg/dL
    Hematocrit Male: 45 - 62%
    Female: 37 - 48%
    Hemoglobin Male: 13 - 18 gm/dL
    Female: 12 - 16 gm/dL
    Iron 60 - 160 µg/dL (normally higher in males)
    Iron-binding Capacity 250 - 460 µg/dL
    Lactate (lactic acid) Venous: 4.5 - 19.8 mg/dL
    Arterial: 4.5 - 14.4 mg/dL
    Lactic Dehydrogenase 50 - 150 units/L
    Lead 40 µg/dL or less (normally much lower in children)
    Lipase 10 - 150 units/L
    Zinc B-Zn 70 - 102 µmol/L
    Lipids:
    Cholesterol Less than 225 mg/dL (for age 40-49 yr; increases with age)
    Triglycerides 10 - 29 years 53 - 104 mg/dL
    30 - 39 years 55 - 115 mg/dL
    40 - 49 years 66 - 139 mg/dL
    50 - 59 years 75 - 163 mg/dL
    60 - 69 years 78 - 158 mg/dL
    > 70 years 83 - 141 mg/dL
    Liver Function Tests Tests include bilirubin (total), phosphatase (alkaline), protein (total and albumin), transaminases (alanine and aspartate), prothrombin (PTT)
    Please click each to view an individual test value.
    Magnesium 1.5 - 2.0 mEq/L
    Mean Corpuscular Hemoglobin (MCH) 27 - 32 pg/cell
    Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC) 32 - 36% hemoglobin/cell
    Mean Corpuscular Volume (MCV) 76 - 100 cu µm
    Osmolality 280 - 296 mOsm/kg water
    Oxygen Pressure 83 - 100 mm Hg
    Oxygen Saturation (arterial) 96 - 100%
    Phosphatase, Prostatic 0 - 3 units/dL (Bodansky units) (acid)
    Phosphatase 50 - 160 units/L (normally higher in infants and adolescents) (alkaline)
    Phosphorus 3.0 - 4.5 mg/dL (inorganic)
    Platelet Count 150,000 - 350,000/mL
    Potassium 3.5 - 5.0 mEq/L
    Prostate-Specific Antigen (PSA) 0 - 4 ng/mL (likely higher with age)
    Proteins:
    Total 6.0 - 8.4 gm/dL
    Albumin 3.5 - 5.0 gm/dL
    Globulin 2.3 - 3.5 gm/dL

    Prothrombin (PTT) 25 - 41 sec
    Pyruvic Acid 0.3 - 0.9 mg/dL
    Red Blood Cell Count (RBC) 4.2 - 6.9 million/µL/cu mm
    Sodium 135 - 145 mEq/L
    Thyroid-Stimulating Hormone (TSH) 0.5 - 6.0 µ units/mL
    Transaminase:
    Alanine (ALT) 1 - 21 units/L
    Aspartate (AST) 7 - 27 units/L

    Urea Nitrogen (BUN) 7 - 18 mg/dL
    BUN/Creatinine Ratio 5 - 35
    Uric Acid Male 2.1 to 8.5 mg/dL (likely higher with age)
    Female 2.0 to 7.0 mg/dL (likely higher with age)
    Vitamin A 30 - 65 µg/dL
    WBC (leukocyte count and white Blood cell count) 4.3-10.8 × 103/mm3
    White Blood Cell Count (WBC) 4,300 - 10,800 cells/µL/cu mm
    Anaida
    Postat: Sunday, March 11, 2007 12:46 PM

    Nivel: Avansat

    Intrat: 2/12/2006
    Postari: 1855
    Chiar citeam prin revista Mami ca aceasta analiza (sideremia) poate fi influentata foarte usor de anumiti factori (momentul recoltarii, ce a mancat pacientul etc), astfel incat rezultatele sunt adesea viciate. Pe de alta parte, lipsa fierului este destul de des intalnita la copiii mici. Am o prietena al carei baietel de 3 ani si jumatate are o lipsa permanenta de fier. Se chinuie cu tot felul de tratamente(inclusiv homeopate), dar nu resusete deloc sa-i stabilizeze nivelul fierului.
    Eu i-am facut lui Razvan analize pe la 1 an jumate, dar n-au fost probleme, asa ca tratamentele, in cazul lui, au fost profilactice.
    Alexandrei nu i-am facut pana acum analize. Nici nu mi-a recomandat medicul, nici eu nu m-am grabit sa ii cer trimitere. Avand in vedere ca e foarte rezistenta la boli (a trecut peste toate valurile de viroze si gripe doar cu cativa mucisori), mananca bine, doarme bine si e vioaie...nici nu ma grabesc s-o duc la intepat.
    Alina
    Postat: Sunday, March 11, 2007 1:25 PM

    Nivel: SAFIR

    Intrat: 3/27/2006
    Postari: 18834
    Adriana, eu personal zic sa nu te sperii. A iesit o mare lipsa de fier (eu mereu am sustinut ca bebelusii alaptati sunt in pirdere de fier si calciu - ai mei amandoi asa au fost si vad si alte exemple) si aceasta mare lipsa de fier a dat peste cap toate celelalte rezultate. Suna medicul si-ti va confirma.
    AdrianaC
    Postat: Thursday, March 15, 2007 10:47 AM

    Nivel: ALBA CA ZAPADA

    Intrat: 2/12/2006
    Postari: 17672
    Locatia: Bucuresti
    monique wrote:
    I-ai facut si lui Alice analize de genul asta?


    Da, i-am facut pe la 1 an si 1 luna si de atunci nu i-am mai facut. I le-am facut insa si ei tot acum, si la ea lucrurile stau ceva mai bine, nu are probleme cu fierul sau calciul, hemoglobina e OK, insa are o imunitate cam scazuta la hepatita B, desi am vaccinat-o pe la 1 an si jumatate - 2 ani, asa ca azi a vaccinat-o din nou, ca un rapel, contra hepatitei B (Engerix B se cheama vaccinul).
    AdrianaC
    Postat: Thursday, March 15, 2007 10:51 AM

    Nivel: ALBA CA ZAPADA

    Intrat: 2/12/2006
    Postari: 17672
    Locatia: Bucuresti
    Alina wrote:
    Adriana, eu personal zic sa nu te sperii. A iesit o mare lipsa de fier (eu mereu am sustinut ca bebelusii alaptati sunt in pirdere de fier si calciu - ai mei amandoi asa au fost si vad si alte exemple) si aceasta mare lipsa de fier a dat peste cap toate celelalte rezultate. Suna medicul si-ti va confirma.


    Asa este Alina, ai avut dreptate. Din cauza lipsei de fier, dar care cica nu e chiar asa de mare, este, dar inca nu e la pragul de speriat, au fost influentate si alte valori.


    Am intrat de azi pe tratament cu fier Hausmann, 10 picaturi de 2 ori / zi + vitamina C solubila, 10 pic x 2/zi, timp de 20 de zile. Speram sa ne revenim rapid.

    Tot azi l-a si vaccinat ca cica nu se aude nimic la plamani, gatul e curat, numai mucisorii mai curg cand si cand, si cum eram in urma cu vaccinarile, azi l-a vaccinat contra rubeola, rujeola si oreion - PRIORIX.
    delfinasa
    Postat: Thursday, March 15, 2007 1:05 PM

    Nivel: Senior

    Intrat: 2/13/2006
    Postari: 6852
    Locatia: pe-aici
    Adri, si eu zic sa nu te sperii, sa iei legatura cu pediatrul si sa vedeti ce va recomanda in continuare sa intre in normalul varstei...eu nu i-am facut analize deloc Karinei de la nastere, doctorii nu au considerat ca trebuie in urma controalelor...probabil ca daca se imbolnavea mai des atunci as fi insistat sa le faca, ca si tine...acum in vara la controlul de 2 ani o sa vreau sa le faca neaparat, ca rutina, ca si pe mine ma ingrijoreaza putin mersul de rata, forma picioruselor. Eu insist sa rontaie in fiecare zi pastiluta de multivitamine si minerale, ca din mancare nu-si ia tot necesarul...poate c-ar fi bine sa vorbesti cu doctorul sa-i dea si niste vitamine suplimentare. Pupici bubulinului si multa sanatatepupici
    Moni, ce te-a facut s-o duci pe Alexutza la eco? Ai observat ceva la ea? Multa sanatate puiuteipupici
    monique
    Postat: Thursday, March 15, 2007 2:41 PM


    Nivel: Avansat

    Intrat: 2/15/2006
    Postari: 3579
    delfinasa wrote:
    Moni, ce te-a facut s-o duci pe Alexutza la eco? Ai observat ceva la ea? Multa sanatate puiuteipupici


    In primul rand trebuia sa mergem la un nou control la gat, indiferent de cum se simtea ea dupa tratament, insa nu am mai mers la dr de familie, ci la particular (ca 2 pareri nu strica niciodata). Ce m-a pus pe ganduri a fost faptul ca de cateva ori a apucat-o plansul din senin,absolut fara nici un motiv, si nu am putut-o linisti cu nimic. De altfel nu mi-a facut niciodata scene de genul asta, pana atunci... Si dupa ce i-am povestit si asta dr, ne-a sugerat sa-i facem si eco, asa ca ne-am mutat in camera alaturata...
    Chiar sunt curioasa cum va iesi la eco peste vreo 2 sapt, pt ca nu i-am dat tratamentul prescris pt ficatel, si, in afara de asta, chiar i-am dat intr-o seara vreo 2 lingurite de fasole boabe, altadata un pic de mazare... Sunt o mamica nebuna, dar vreau sa vad daca intr-adevar are pb de genul asta. Te tin la curent.
    Cat despre diferenta de marime de la rinichi, stiam de lucrul asta de la dr ginecolog, de la ultimele mele controale, cand ii masura si Alexandrei toate organele. Eu speram la momentul ala sa nu fi calculat ea bine, dar... aparatele de obicei nu prea mint, din pacate...
    Alina
    Postat: Thursday, March 15, 2007 3:19 PM

    Nivel: SAFIR

    Intrat: 3/27/2006
    Postari: 18834
    AdrianaC wrote:
    Asa este Alina, ai avut dreptate.


    Ma bucur sa aud asta, am sa ma gandesc serios la o noua specializare. ras
    Anaxor
    Postat: Thursday, April 5, 2007 1:26 PM
    Nivel: Guest

    Intrat: 2/12/2006
    Postari: 5
    AdrianaC wrote:
    Dupa ce a implinit 1 anisor, se recomanda efectuarea unor analize de sange de rutina pentru a vedea cam cum sta micutul.

    Eu am reusit sa ii fac analizele de sange lui Andrei la 1 an, 3 luni si 2 saptamani.

    I-am facut:
  • Hemoleucograma
  • Uree serica
  • Acid uric seric
  • Creatinina serica
  • Aspartataminotransferaza (GOT/AST]
  • Alaninaminotransferaza (GPT/ALT)
  • Calciu seric total
  • Calciu ionic
  • Sideremie (fier)

    Rezultatele, hmmm, nu prea bune din pacate.

    La hemoleucograma nu i-au iesit OK urmatoarele:
  • RBC - Nr eritrocite - Val normale 3.8 - 4.8; Andrei are 5.18
  • Granulocite (%) - Val normale 20 - 75; Andrei are 16
  • Granulocite - Valori normale 1.5 - 8.5; Andrei are 1.18
  • Limfocite (%) - Valori normale 20 - 75; Andrei are 75.4

    La Aspartataminotransferaza (GOT/AST] - Valori normale - sub 38; Andrei are 45.22

    Iar la sideremie, adica fier, aici e cel mai rau:
    Valori normale: 10.6 - 28.3 ; Andrei are: 7.4



    Ufff, sunt disperata ! Abia astept sa dau de pediatra si sa o intreb sa vad cat e de rau uff

    Voi ati facut analize puiutilor la 1 an?
    Cum v-au iesit?

    Stie cineva sa imi spuna cam ce inseamna chestiile astea?


    In plus, concluzia laboratorului in urma hemoleucogramei a fost ca Andrei are o usoara NEUTROPENIE.

    Am deschis topic separat cu asta la forumul de SANATATE. Daca stiti mai multe detalii, spuneti-mi si mie, acolo.pupici uff




  • Si eu vreau sa-i fac analize lui bb David . Insa am o problema ...cu acul .
    Am si eu o intrebare cum si de unde si cat sange ia luat lui bb , cum a reactionat ( adica daca sa speriat foarte rau) . Poti sa-mi povestesti si mie cu toate detaliile de rigoare .
    Merci.
    Utilizatori in acelasi subiect
    NU poti posta subiecte noi in acest forum.
    NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
    NU poti sterge postari in acest forum.
    Nu poti edita postari in acest forum.
    Nu poti crea sondaje in acest forum.
    Nu poti vota in sondaj in acest forum.
    Printeaza subiectul
    RSS Feed