Acces la internet in timpul serviciului

Options Acces la internet in timpul serviciului
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oana_nicole
Postat: Friday, September 5, 2008 10:28 AM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 6570
Locatia: end of the rainbow
Cine se simte cu musca pe caciula, ia uitati ce topic deschide si ce articol gaseste pe tema asta. ras

Aproape 40% din angajatii romani stau pe messenger in timpul serviciului

39,5% din angajatii cu acces la internet din Romania stau pe programe de tip messenger in timpul orelor de lucru, arata un sondaj efectuat de BestJobs, in randul a 1.627 de persoane, in perioada 29 august-1 septembrie 2008.

"Majoritatea firmelor din Romania pierd anual aproape 25% din productivitatea unui angajat din cauza faptului ca acesta isi petrece timpul stand de vorba cu prietenii. In medie, salariatii stau la serviciu pe net cel putin 2-3 ore", a declarat Constantin Ferseta, manager marketing Neogen.

Specialistul in recrutare sustine ca angajatorii ar putea stopa aceasta practica prin interzicerea folosirii in timpul serviciului a programelor de tip Yahoo Messenger, Skype sau Google Talk.

Ferseta considera ca cei care au cel mai mult au de castigat de pe urma folosirii messengerului sunt programatorii de software, care economisesc timp si bani atunci cand lucreaza de acasa pentru companii din tara si din strainatate.

Reprezentantul companiei Psihoselect, Alina Sterpu, a explicat ca de cele mai multe ori angajatii care stau pe "mess" sunt cei care au insuficiente sarcini la locul de munca. Potrivit specialistului in resurse umane, acest gen de conversatii nu afecteaza productivitatea muncii, ci faptul ca managerii unitatii aloca mai multe ore decat este necesar realizarii unei sarcini de serviciu.

"In functie de cat au de lucru, unii angajati pot sa acorde intre 5% si 50% din timpul lor pentru astfel de activitati. De regula, angajatii ale caror venituri nu sunt legate de performanta folosesc mult mai mult mess-ul si internetul in scop personal, decat cei care au un determinant imediat pentru munca lor", a argumentat Alina Sterpu.

In schimb, Eliza Nechifor, coordonator de marketing si comunicare la Manpower, sustine ca utilizarea messengerului poate aduce beneficii firmei sau institutiei, pentru ca transmiterea datelor de uz intern intre angajati se face astfel intr-un timp foarte scurt.

"In Statele Unite ale Americii, acest tip de comunicare este folosit pe scara larga de catre angajatii majoritatii companiilor", considera reprezentantul Manpower.

Nechifor sustine ca aceasta practica nu este agreata de comaniile multinationale din Romania, care interzic angajatilor folosirea messengerului pentru a stopa in acest fel scurgerea de informatii.

Potrivit unui studiu efectuat de compania IT Secure Pro, distribuitor in Romania al unor solutii de monitorizare a traficului in retele, navigatul pe site-uri care nu au legatura cu activitatea desfasurata de angajati cauzeaza pierderi de productivitate de 40% in fiecare an.

Un angajat roman aduce anual angajatorului un profit mediu de 400 de euro, de peste zece ori mai putin decat media europeana si de doua ori mai putin decat media inregistrata la nivelul Europei Centrale si de Est, unde indicatorul este de 850 de euro pe an, arata o analiza a PricewaterhouseCoopers (PwC).

Studiul Saratoga - Human Capital Benchmarking realizat de firma de consultanta a indicat pentru anul 2007 un nivel mediu al profitabilitatii pe cap de angajat occidental de 4.254 de euro.

SURSA

oana_nicole
Postat: Friday, September 5, 2008 10:39 AM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 6570
Locatia: end of the rainbow
Ce parere aveti despre acest articol? Aveti/ati avut acces la internet in timpul serviciulul? Se monitorizeaza strict activitatea angajatilor pe net?

Eu una cred ca as innebuni daca nu am mai avea acees la net sau daca s-ar restrictiona accesul. Bineinteles ca totul este monitorizat, dar inca nu au fost probleme. Cam riscant, "but everybody does it". uff ras Normal, sunt perioade si perioade, insa asa gandesc eu ca si angajat, ca ar trebui sa se compenseze. Au fost zile intregi cand nici mail personal nu am apucat sa verific, ce sa mai zic de bantuit pe net, dar totusi...
Kiki
Postat: Friday, September 5, 2008 10:45 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Eu am net la serviciu. Intru cand am putin timp liber, in pauze. 2-3 ore pe zi niciodata nu am stat.
Poate se sta atat pe net la joburile unde " se sta" de regula sic
Cristy
Postat: Friday, September 5, 2008 12:43 PM


Nivel: Senior

Intrat: 1/8/2007
Postari: 6843
Locatia: Israel
Depinde strict de angajati sic mi se pare forte dura decizia de a nu permite accesul la mess in timpul lucrului, oamenii au nevoie de comunicare angel insa nici excesul de folosire nu este prea bun uff
Katrina
Postat: Sunday, November 6, 2011 7:57 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/9/2010
Postari: 3454
Locatia: alaturi de primele mele iubiri
Eu ,am internet la serviciu,dar nu stau pe mess sau orice altceva,pentru ca nu am timp.Abia mi-ajunge timpul sa-mi indeplinesc sarcinile de serviciu.
andrushka
Postat: Sunday, November 6, 2011 8:26 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/9/2011
Postari: 1590
Locatia: Iasi
Katrina wrote:
Eu ,am internet la serviciu,dar nu stau pe mess sau orice altceva,pentru ca nu am timp.Abia mi-ajunge timpul sa-mi indeplinesc sarcinile de serviciu.Idem.Eu am voie sa stau cat vreau,dar daca stau,o fac pe banii mei,ca nu ma plateste nimeni pentru statul pe net.
bereea
Postat: Sunday, November 6, 2011 9:02 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22724
Internet am si eu, nici n-am putea lucra fara, dar nu intru decat dimineata si in pauza de pranz.In rest nu am nici timp si nu o fac din respect pentru seful meu.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed