Nivel: ALBA CA ZAPADA
Intrat: 12.02.2006 Postari: 13,632 Locatia: Bucuresti
| Cine stie in ce consta acest RMN? Este o metoda invaziva ?
E un fel de tomografie?
Eu ar trebui sa fac un RMN si nu stiu ce si cum |
|

Nivel: SAFIR
Intrat: 26.02.2006 Postari: 16,470 Locatia: pe o margine de lume...
| Sper sa-ti fie de folos cele de mai jos.
Rezonanta magnetica nucleara (RMN)
Permite obtinerea unor imagini multiplane din organismul uman, fara utilizarea razelor X, in acest fel fiind posibila diagnosticarea precisa a numeroase afectiuni. Se pot vizualiza cele mai mici detalii (nervi, structuri vasculare fine, tumori), putandu-se depista leziuni de pana la 2 mm. Pentru investigatie, pacientul e introdus in interiorul unui magnet, pe un suport, in pozitie orizontala. Aparatul emite semnale de radiofrecventa, care sunt captate de corpul uman si retransmise spre un computer, care le transforma in imagini. Examinarea unei zone dureaza aproximativ 30 de minute. Indicatii Investigatii la nivelul tuturor organelor, dar mai ales pentru stabilirea diagnosticului in bolile sistemului nervos. Contraindicatii Claustrofobie, proteze valvulare de tip vechi, proteze osoase metalice si primul trimestru de sarcina. Avantaje Nu prezinta pericol pentru organismul uman. Ofera imagini de maxima fidelitate. Costuri foarte ridicate, in functie de organul investigat. Centre din Bucuresti: Spitalul Elias Spitalul Militar Central Spitalul de Neurochirurgie Bagdasar Centrul Medist - tel. 334.73.22, Centrul Sanotech - tel. 310.14.62.
sursa:revista Avanaje |
|
| Merci Miri. Eu am trimitere la PROLIFE.
Am inteles ca este cam 5 milioane o astfel de investigatie. |
|

| Da, Adriana, costul unei astfel de investigatii este de ordinul milioanelor, in functie de organul examinat! Tu ce fel de RMN vei face, cerebral? |
|

Nivel: SMARALD
Intrat: 12.05.2006 Postari: 12,976 Locatia: Hunedoara
| AdrianaC wrote:Merci Miri. Eu am trimitere la PROLIFE. Am inteles ca este cam 5 milioane o astfel de investigatie.
Adriana avind in vedere toata siptomatologia ta ar fi foarte bine sa faci un efort si sa-ti faci RMN-ul. Iti doresc numai bine si sa vii cu rezultat bun de la RMN. |
|

Nivel: Junior
Intrat: 25.09.2006 Postari: 1,715 Locatia: Italia
| Sauro a facut o data rezonanta magnetica, in 2002, cind fara motiv a avut jumatate din fata paralizata. Seara a inceput sa zica ca simtea amortita fata, imediat am telefonat la doctorul nostru care ne-a trimis la urgente. L-au internat imediat, intre timp incepuse sa-i paralizeze obrazul drept + ochiul. Toata povestea a durat 2 zile, a facut imediat tratament, diagnosticul lor a fost ca virusul de varicela i-ar fi atacat niste nervi, oricum a stat o saptamina in spital si apoi si-a revenit 90%, dupa care i-au facut rezonanta sa vada daca a ramas cu ceva urmari in organism. Examenul nu a fost invaziv, a trebuit sa stea nemiscat si primea ordini de la doctor prin microfon cind trebuia sa se miste sau sa se intoarca.
Nu am platit nimic , a fost gratis ca si spitalizarea, tratamentul.
|
|

| Am uitt conditia principala este sa nu suferi de claustrofobie. Te introduce intr-o chestie ...nici nu stiu cum sa-i zic unde , dupa cum a zis si Ema , trebuie sa urmezi instructiunile date de catre medicul care iti efectueaza investigatia. Inauntru ai o maneta pe care poti apasa in momentul in care nu mai suporti sa stai inauntru. Se aud niste zgomote tare ciudate dar care nu-ti fac nici un rau. Eu stiu din ce au povestit pacientii nostri si de la sotul meu care a facut un RMN pt coloana. |
|

Intrat: 13.03.2006 Postari: 2,658 Locatia: Cararea Dragostei nr. 2
| dya wrote:Te introduce intr-o chestie ...nici nu stiu cum sa-i zic.
This technique provides detailed images of body structures. It differs from a CT scan in that the patient is not exposed to X-rays. The signals generated in the tissues in response to a magnetic field produced by the instrument are converted by computer into images of body structures. Thus, the size and a change in size of organs or tumor masses, such as the lymph nodes, liver and spleen can be measured.
Un tub?
Roxanel attached the following image(s):
|
|

| Da Roxanel cam asa ceva , este chiar ca un tub. |
|

Intrat: 25.09.2006 Postari: 1,715 Locatia: Italia
| Da, cam asa e!
|
|
| Deja m-a luat frica numai uitandu-ma la tubul ala.
Si eu de unde sa stiu daca sufar de claustrofobie? Ca pana acum nu am ramas nicaieri inchisa in spatiu stramt sau mic |
|

Intrat: 14.02.2006 Postari: 2,034 Locatia: la loc cu verdeata...
| AdrianaC wrote:Deja m-a luat frica numai uitandu-ma la tubul ala. Si eu de unde sa stiu daca sufar de claustrofobie? Ca pana acum nu am ramas nicaieri inchisa in spatiu stramt sau mic
dar n-ai fost cu liftul niciodata? lasa mai Adriana ca nu e nu stiu ce...Si eu am facut pt coloana, nu m-a costat nimic ca am facut-o la spitalul militar, acum vreo 3 ani.Daca bine imi amintesc, sa n-ai nimic metalic (cercei, lant,piercing etc)pe la tine ca apar ca pete pe monitorul dr si poate crede ca e altceva. Sanatate muuuuulta |
|

| Adriana, noi trimitem la RMN saptamanal, si persoane destul de in varsta, si nimeni nu a patit nimic!Stai linistita! |
|
| Ieri am fost si eu si am facut RMN cerebral.
A fost horror. Am crezut ca mor de frica, eu sunt si mai fricoasa din fire. Mi-a spus asistenta ca nu doare nimic, numai sa nu ma misc, si ca o sa fie foarte zgomotos.
Foarte zgomotos e putin spus, iar in tubul ala e f.f.f. stramt.
De frica, am stat cu ochii inchisi si am incercat sa imi controlez respiratia, numarand, astfel incat sa imi dau seama cam cat mai am de stat.
La inceput mi-o luase inima la galop rau de tot, cred ca si din cauza zgomotelor, apoi m-am mai obisnuit cu ele, pana cand mai spre sfarsit au inceput niste zgomote de am crezut ca s-a stricat aparatul, ca niste sirene de alarma, plus ca a inceput sa se miste si masa pe care stateam.
Am iesit de acolo dupa 20 min, cam zombi, si acum astept pe joi rezultatele. Sper sa fie totul in ordine.
Oricum, din punctul meu de vedere, sper sa nu mai fiu nevoita sa fac prea curand RMN.
A costat 4.200.000 lei, fara substanta de contrast. |
|

Intrat: 27.01.2007 Postari: 1,849
| Adriana, am mai auzit ca exparienta cu RMN-ul nu-i tocmai placuta ...dar bine ca l-ai facut, macar acolo se vede absolut orice ai avea, speram ca rezultatul sa fie unul bun si sa nu fie nici un fel de problema. De costat a fost cam mult la noi cu trimitere si scrisoare de la medicul neurolog, e maxim 200 ron...in fine pana la urma pretul e relativ, important este ca tu sa fii bine sa sa nu fie absolut nimic. Multa sanatate si asteptam impreuna cu tine rezultatul |
|
|
Guest |