Multumesc, Dana! Multa sanatate!

|
dana&cleo wrote:oameni buni... nu va jucati cu alunitele. nu vreau sa sperii pe nimeni...dar poate fi si grav... am 27 de ani si sunt diagnosticata cu melanom malign...totul de la o alunita care si-a modificat forma. mergeti la medic pt cea mai mica intrebare si mai ales feritiva de soarele amiezii chiar daca nu aveti multe alunite... sanatate multa tuturor
Buna, Dana! Poti sa dai mai multe detalii? Cat de mare era / este alunita? Cum s-a modificat? Te manca sau te durea? Ai extirpat-o? A fost nevoie si de alte tratamente (radiatii, de ex.)? Multumesc!
In alta ordine de idei, am fost la Slanic Prahova weekendul trecut si am ramas traznita de cati oameni (printre care multe femei tinere) isi expun la soarele amiezii niste alunite imense fara nici un fel de protectie!

|
Eu mi-am luat bonurile. Nu le-as fi lasat oricum pt ca m-au deranjat aluziile. Analize de sange se fac, dar nu iti comunica nici un rezultat - poate doar daca se descopera ceva grav... sau poate cand mai vrei sa donezi si te duci cu carnetul de donator (care se intocmeste la prima donare). Nu stiu care este procedura.
Inainte de donare ti se ia tensiunea si un interviu (cum te simti, cat ai dormit, daca ai mancat ceva la micul dejun - trebuie sa manaci o masa usoara, cand ai avut ultima menstruatie, daca alapatezi, cand ai nascut, daca ai baut, ai luat medicamente etc.).
Nu trebuie sa va fie frica sa donati. Mie chiar imi curgea cam greu sangele (nu avea debit), a durat putin mai mult (20 de minunte) si a trebuit sa tot strang in mana o minge de cauciuc pe tot parcursul donarii si tot nu a fost dureros.

|
Pai nu am inteles care era motivul pentru care o faceau, dar insistau mult pe chestia asta.

|
Am uitat sa va spun ca am donat si eu de curand, nu ca am reusit sa ajung la centrul de donare, ci pt ca la noi la serviciu au adus echipa ambulanta de recoltari si cine a vrut sa doneze, a donat. Echpa de doctori si asistenti au fost profesionisti, se vede ca iau sange in mod curent. Desi iti baga ditamai acul in vena, nu-ti sparge vena si nu te invinetesti. Si nu doare, e doar un mic disconfort.
Mi-au lasat insa un gust amar comentariile asistentilor care sugerau tuturor sa nu isi ia bonurile de masa la care au dreptul pentru donare. De fapt m-au deranjat aluziile la presupusele noastre salarii ("imense pe langa ale lor") si barfele despre personalul bancilor pe unde au mai fost ei pt donare... "nici unul nu a renuntat la bonuri", "romanul nu intelege ca actul de donare e unul benevol" si alte chestii de genul asta.

|
Multumesc, Liz! Si la Quelle la fel e...

|
Liz wrote:Da, am primit coletul de la Otto, dar doar o parte din produse, deci probabil voi mai primi unul. 3 saptamani vad ca a durat. Nu sunt super incantata, dar nu as putea spune de ce! 2 tricouri, o rochie si un tricou pentru sot. Sunt curioasa el ce parere are pentru ca e mai pretentios ca mine!  Oricum, cred ca am postat gresit aici ca nu e site din afara tarii.  Cum e, Liz, ai fost multumita de Otto pana la urma? Cum e rochia? Calitatea e buna? Multumesc!

|
Si eu sunt curioasa rau!

|
Dintre cele doua postate de mine, mie imi place mai mult cea la Giusto, ma amuza personjele, tanarul cuplu este ales perfect! Cea la Jacobs e mai pretentioasa, dar mi se pare cam nerealista, cum zici si tu Koko, tatal meu ar fi pus parul pe tanarul impertinent.
Mela, Ioana, stiu reclamele, sunt super haioase! Cea cu Batman zici ca-i din familia Adams, betoon!

|
Pe AXN miercurea viitoare e ultimul episod. Abia astept! Sper sa nu fiu dezamagita!

|