ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTEI Legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost adoptata în noiembrie 2008. Conform legislatiei, pro... > CONSILIERI 7 PITICI - Economie finante banci ... > Asigurari de la A la Z > Asigurarea OBLIGATORIE a locuintei
Forum pentru copii 7 pitici Magazin copii 7 Pitici
Bine ai venit, VIZITATOR Cauta | Subiecte active | Intrare | Inregistrare

Asigurarea OBLIGATORIE a locuintei

Options Asigurarea OBLIGATORIE a locuintei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Postat: 21 iulie 2010 22:14

Nivel: ALBA CA ZAPADA

Intrat: 12.02.2006
Postari: 13,632
Locatia: Bucuresti
ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTEI

Legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost adoptata în noiembrie 2008.

Conform legislatiei, proprietarii de imobile sunt obligati sa încheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata în functie de tipul de locuinta, între 10 si 20 de euro. Valoarea asigurata a unei locuinte nu va depasi 20.000 de euro, iar nivelul minim se va situa la 10.000 de euro.

Legea 260/2008 nu are nicio legatura cu asigurarile facultative de locuinte. Proprietarii care vor dori sa îsi asigure locuintele la valoarea reala pot încheia polite a caror suma asigurata depaseste suma de 10.000 sau 20.000 de euro, în functie de tipul constructiei.

Se pare ca cel tarziu de la 1 august aceasta asigurare obligatorie a locuintei va intra in vigoare.

Ce parere aveti de acest lucru?

ilioara
Postat: 22 iulie 2010 10:22

Nivel: Grupa mare

Intrat: 05.01.2009
Postari: 773
Locatia: craiova
Eu am locuinta asigurata ,acum casa dar si apartamentul il aveam pt ca ne era frica de inundatia vecinilor ,a noastra la altii ,incedii ca aveam si niste vecini ffff batrani,dar si de hoti.acum avem si asigurarea bunurilor .e un lucru bun cu aceasta asigurare dar asiguratorul sa fie serios si sa poata plati eventualele pagube,Doamne fereste de pagube!
bulibuli
Postat: 22 iulie 2010 10:43

Nivel: Senior

Intrat: 17.03.2008
Postari: 6,476
inca o asigurare obligatorie ca cea de sanatate.. platesti sa umpli buzunarul altora si nu beneficiezi de nimic, eu una nu-s de acord sa platesc nici una nici alta alcool
cute_babies_of_mine
Postat: 22 iulie 2010 13:32

Nivel: Maestru

Intrat: 04.04.2006
Postari: 8,513
Locatia: Piatra Neamt, Romania
Noi oricum avem asigurare. Dar... ma gandesc la cei pentru care aceasta noua obligatie financiara devine o povara.
Cat despre sistemul sanitar si asigurarea aferenta... prefer sa tac!closedtopic
abiand
Postat: 22 iulie 2010 13:40

Intrat: 07.02.2008
Postari: 644
Locatia: cu capul in nori si cu picioarele pe pamant
Pentru mine asigurarea asta inseamna bani aruncati pt ca ma asigura pt niste riscuri care nu sunt posibile- ma refer la inundatii si alunecari de teren- pai cand o ajunge apa la mine la et 4, sau cand va aluneca orasul pana in centru nu mai exista nici compania de asigurari nici de reasigurari, offffffff, ma opresc ca zic ceva urat.
Irinuta
Postat: 22 iulie 2010 14:18

Nivel: Junior

Intrat: 11.04.2010
Postari: 1,266
Locatia: Baia Mare
bulibuli wrote:
inca o asigurare obligatorie ca cea de sanatate.. platesti sa umpli buzunarul altora si nu beneficiezi de nimic, eu una nu-s de acord sa platesc nici una nici alta alcool

Ai perfecta dreptate. Sunt de aceeasi parere.
delfinasa
Postat: 22 iulie 2010 19:45

Nivel: Senior

Intrat: 13.02.2006
Postari: 5,306
Locatia: pe-aici
Exact asta le mai trebuie romanilor dupa taierea din salarii...alte biruri!
Ce sa zic, nimeni nu se bucura cand se anunta noi plati obligatorii din salarii mai mici sau la fel. Eu una sunt satula de cate platim aici, ca doar suntem in tara birurilor, la toate platim si pe gura, si pe... cum se zice.
Miru
Postat: 22 iulie 2010 22:07

Intrat: 18.11.2006
Postari: 3,621
Locatia: Bucuresti
Eu am asigurare pt apartament, pe valoare mai mare decat cea obligatorie. Eu sunt de parere ca asigurarea obligatorie este un lucru bun, atata vreme cat chiar se vor plati despagubirile in cazul celor trei evenimente acoperite: cutremur, alunecari de teren, inundatii. Romanul nu intelege necesitatea unei asigurari a locuintei, iar de buna voie prea putini isi asigura casele. 10 - 20 de euro pe an chiar nu mi se pare mult.
nikmiki
Postat: 23 iulie 2010 19:59

Nivel: Grupa mijlocie

Intrat: 18.07.2010
Postari: 361
Locatia: Spania
mi se pare un lucru bun sa-ti asiguri locuinta,dar nu mi se pare normal sa obligi pe cineva sa plateasca.poate pentru unii 20 € nu-i mare lucru,dar pentru altii e painea de maine.si asta vine dupa taierea din salarii.toanerele si apoi se intreaba statul de ce emigreaza romanii,pai cu guvernul pe care-l avem.....banghead
MirceaG
Postat: 8 august 2010 11:28

Nivel: Nou nascut

Intrat: 08.08.2010
Postari: 1
Asigurarea locuintelor a devenit obligatorie incepand cu data de 15 Iulie 2010. Afla mai multe detalii pe pagina de internet : Asigurarea Obligatorie a Locuintelor
Irinuta
Postat: 8 august 2010 22:44

Intrat: 11.04.2010
Postari: 1,266
Locatia: Baia Mare
MirceaG wrote:
Asigurarea locuintelor a devenit obligatorie incepand cu data de 15 Iulie 2010. Afla mai multe detalii pe pagina de internet : Asigurarea Obligatorie a Locuintelor

Reclama???
lloryy25
Postat: 16 august 2010 10:10

Nivel: Nou nascut

Intrat: 15.07.2008
Postari: 63
Locatia: galati
Ilioara ,ai putea sa-mi spui si mie cam cat te ajunge asigurarea pe care tocmai ai spus ca o ai pentru locuinta?Aceleasi probleme am si eu cu vecinii si sunt obligata (pentru saatatea mea mintala!)sa-mi inchei asigurare pe locuinta extinsa (in speta pentru terti)si chiar sunt curioasa de costuri !Stiu ca sunt diferente la stabilirea ei ,dar cu aproximatie...................
alimami
Postat: 16 august 2010 22:46

Intrat: 02.11.2009
Postari: 648
Locatia: Bistrita
Si noi avem asigurare,din pacate a fost obligatorie cand am luat apartamentul cu credit din banca.A noastra mi se pare mult-50euro.
Nu-i vedem deloc rostul,pt ca locuim la et 4-deci nu ne inunda nimeni, alunecari de teren in mijlocul orasului..mai greu, iar cutremure nu au existat niciodata in zona. De hoti..eventual daca lasam usa deschisa si-i invitam sa urce 4etaje..ca altfel nu apare nici pasarea maiastra..deci vb voastra,dai un ban in plus,degeaba.
angry De ar creste banii pe garduri nu m-ar deranja deloc s-o platesc,dar asa sunt bani aruncati pe fereastra..
abiand
Postat: 17 august 2010 07:28

Intrat: 07.02.2008
Postari: 644
Locatia: cu capul in nori si cu picioarele pe pamant
Miru wrote:
Eu am asigurare pt apartament, pe valoare mai mare decat cea obligatorie. Eu sunt de parere ca asigurarea obligatorie este un lucru bun, atata vreme cat chiar se vor plati despagubirile in cazul celor trei evenimente acoperite: cutremur, alunecari de teren, inundatii. Romanul nu intelege necesitatea unei asigurari a locuintei, iar de buna voie prea putini isi asigura casele. 10 - 20 de euro pe an chiar nu mi se pare mult.

Din cate am inteles, desi poate nu am inteles bine , va trebui sa faci si o asigurare obigatorie chiar daca te asigura pt aceleasi riscuri pt care ai deja asigurare. Eu inteleg necesitatea asigurarii numai ca in cazul meu sunt minime riscurile pt aceste evenimente.
KALE
Postat: 17 august 2010 08:08

Nivel: Grupa mijlocie

Intrat: 21.05.2010
Postari: 373
Locatia: RO - BUCURESTI
Aceasta asigurare nu este decat un nou bir! Practic nu-ti ajuta cu nimik! Daca e sa se intample ceva, ceea ce se asigura, nu te ajuta.
Utilizatori in acelasi subiect
Guest

NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed
Threaded
Normal

Navigare forum 7 pitici
PRECONCEPŢIE ŞI FERTILITATE
Infertilitatea|Acidul folic|Băieţel sau fetiţa - tabelul chinezesc al naşterilor|Ovulaţia|Diferenţa de vârstă între copii|Calculator ovulaţie|Lipsa ovulaţiei - anovulaţia|Fertilizarea în vitro|Teste de sarcină|Teste de ovulaţie|Mai multe despre: preconceptie, fertilitate, perioadă fertilitate, test de fertilitate, astre calcul fertilitate, zilele de fertilitate, ceaiuri fertilitate, specialişti în fertilitate, sfaturi pentru fertilitate, investigaţii fertilitate, tratament fertilitate, calendar menstrual,acidul folic...
SARCINA
Calculare DPN|Contraindicaţii în sarcină|Fătul şi muzica|Sarcina fantomă|Etapele unei sarcini|Comunicarea prin atingere|Edemele de sarcină|Arsurile epigastrice|Greţurile în timpul sarcinii|Sarcina toxică|Plante contraindicate în timpul sarcinii|Mai multe despre: semne de sarcină, simptome sarcină, sarcina pe săptămâni, test de sarcină, calcul sarcină, nume copii, avort...
NAŞTEREA
Naşterea pas cu pas|Naşterea naturală|Operaţia cezariană|Complicaţiile operaţiei de cezariană|Scorul Apgar|Tipuri de anestezie|Bagajul pentru maternitate|Contracţiile de naştere|Epiziotomia|Ciclul menstrual după naştere|Mai multe despre : naştere, naşterea prin cezariană, video despre naştere, naşterea epidurala, sarcina...
DESPRE COPII : 0 - 1 AN
Alimentaţie copii 0-1 an|Siguranţă copii 0-1 an|Îngrijire copii 0-1 an|Dezvoltare copii 0-1 an|Mai multe despre copii 0 -1 an...
DESPRE COPII : 1 - 2 ANI
Alimentaţie copii 1-2 ani|Siguranţă copii 1-2 ani|Îngrijire copii 1-2 ani|Dezvoltare copii 1-2 ani|Mai multe aici despre copii 1 - 2 ani...
DESPRE COPII : 2 - 4 ANI
Alimentaţie copii 2-4 ani|Siguranţă copii 2-4 ani|Îngrijire copii 2-4 ani|Dezvoltare copii 2-4 ani|Mai multe despre copii 2 - 4 ani...
COPIII DE GRĂDINIŢĂ
Alimentaţie copii de grădiniţă|Siguranţă copii de grădiniţă|Îngrijire copii de grădiniţă|Dezvoltare copii de grădiniţă|Mai multe despre copiii de gradinita...
ŞCOALA ŞI ŞCOLARII
Şcoala - Învăţământul primar|Şcoala - Învăţământul gimnazial|Despre şcoli|Alimentare, îngrijire, creştere şidezvoltare şcolari|Mai multe despre copiii de scoala si scolarii...
ADOLESCENŢII
Alimentaţia adolescenţilor|Siguranţa adolescenţilor|Creşterea şi dezvoltarea adolescenţilor|Probleme specifice vârstei|Mai multe despre adolescenti si problemele lor...
COPILUL MEU - EDUCAŢIE
Codul bunelor maniere|Copiii şi limbile străine|Bunicii copilului|Comportamentul copiilor|Spălatul pe mâini|Cât şi cum ne ocupăm de copiii nostril?|Mai multe despre educatia copilului...
UTILE PENTRU COPII
Planşe de colorat|Desene animate|Poveşti pentru copii|Cântece pentru copii|Jocuri şi softuri educaţionale pe calculator pentru copii|Lecţii de pictură şi desen|Poezii pentru copii|Mai multe despre: copii, poze si imagini copii, nume copii, desene si planşe de colorat pentru copii, jocuri copii, poezi şi cântece pentru copii, poveşti copii, activităţi pentru copii...
VREAU SĂ FIU UN PĂRINTE MAI BUNCu ce îi lăsaţi să vă ajute|Smiorcăiala|Ce greşeli am făcut şi nu vom mai face|Ai devenit mămică - ce faci dacă eşti "asaltată" de sfaturi şi indicaţii?|Carti pentru mămici|Cu NU în braţe|Părinte de nota 10|Mai multe informatii utile pentru parinti...
PSIHOLOGIA COPILULUI
Ticurile copilului|De ce sunt copiii necooperanţi|Copilul stângaci|Copilul mic şi o nouă sarcină|Greşeli ale părinţilor, cum afectează psihologia copilului|Sindromul fratelui mai mare|Despre autism|Copilul hiperactiv|Tipuri de temperament|Mai multe informatii despre psihologia copilului...
PĂRINŢII ÎNVAŢĂ
Scaunul de maşină|Posturi de radio pentru copii|Înţărcarea|Creşa vs bonă|Trucuri de uitat suzetă|Cele 5 limbaje de iubire ale copilului|Accesele de furie şi violenţa la copiii mici|Căruciorul pentru bebe|Rolul tatălui în familie|Mai multe despre ce trebuie sa cunoasca un parinte...
SĂNĂTATE
Urgenţe primul ajutor|Lovituri puternice la sâni|Mamografia|Medicină alternativă|Boli şi afecţiuni|Operaţii diverse|Mai multe informatii utile din domeniul medical...
SĂNĂTATEA LA COPII
Vaccinări|Bolile copilăriei|Răceli, gripe, viroze de tot felul|Rahitism, anemie şi nu numai|Mami, mă doare burtica|Alergii de tot felul|Analize de sânge, radiografii, ecografii|Oftalmologie şi ORL|Febra, inamicul nr 1|Dermatologie|Mai multe despre problemele de sanatate specifice copiilor...
FARMACIA 7 PITICI
Medicamente pentru bebeluşi şi copii|Suplimente naturiste şi vitamine|Cosmetice pentru copii|Medicamente pentru adulţi|Suplimente naturiste şi vitamine pentru adulţi|Dermato-cosmetice|Mai multe informatii utile din domeniul farmaceutic...
CORPUL UMAN - SISTEME
Sistemul digestiv şi problemele lui|Sistemul respirator şi problemele lui|Sistemul circulator şi problemele lui|Sistemul urinar şi problemele lui|Sistemul nervos şi problemele lui|Sistemul osos şi problemele lui|Sistemul reproductive şi problemele lui|Mai multe despre corpul uman, sistemele principale si problemele de sanatate care pot apare...
STOMATOLOGIE
Fluorul la copii şi prevenirea cariilor|Erupţia dinţilor|Extracţia dinţilor de lapte|Preţuri pentru diverse lucrări stomatologice|Detrartrajul

Main Forum Rss Feed RSS

Magazin corpuri de iluminat - Euro Iluminat
©7p.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea 7p.ro şi nu pot fi preluate fără acord scris. Vă rugăm să consultaţi Termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului.
Dacă ai întrebări sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului scrie-ne la adresa contact@7p.ro.